PEDIKIR ORDINACIJA AVRAMOVIC - Medicinski pedikir mašinom

Šta su urasli i inficirani nokti?
Kada nokat raste u koži prsta, on postaje crven, upaljen i natečen. Ovo je tipičan primer uraslih i inficiranih noktiju. Ponekad bakterije iz kože ulaze u ovako upaljenu kožu i infekcija počinje. To dovodi do toga da prst dobije još veće zapalenje, koje se može proširiti na ostale nožne prste ili na nogu. Prst počinje da gnoji i da svrbi.

Zašto se to dogodilo?
Često se čini da se ovo ne događa iz nekog određenog razloga.

Da li mogu urasli i inficirani nokti da se spreče?
Ako se brine dobro o Vašim noktima smanjiće se mogućnost da nokat krene da raste unutra. Ukoliko nokte sečete ravno nećete imati one delove sa strane, što apsolutno garantuje da nokat neće rasti unutra.

Kada treba tražiti stručni savet?
Ako vam se pojavi crvenilo na ivicama nokta, onda on može biti inficiran. Trebalo bi da što pre potražite stručnu pomoć.

Šta mogu uraditi povodom toga?
Prvo će pedikir proveriti da li ste se pridržavali svih gore navedenih mera. Ukoliko je u pitanju urastanje izazvano genetikom, problem se može ublažiti redovnim turpijanjem uraslog dela i stavljanjem silikonskog umetka koji sprečavaju prodiranje nokta u meso i stvaranje rane.

 

 

PEDIKIR ORDINACIJA AVRAMOVIC - Medicinski pedikir mašinom

 

O Pedikiru   Pedikir oprema  Galerija "Avramović"   Galerija žuljevi    Galerija zadebljani nokti    Lokacija & Mapa   Kontakt  

Bolesti Čukulja   Žuljevi & bradavice   Urasli & inficirani nokti   Izbor obuće 

 

Božidara Adžije br. 23 Beograd :: Telefon - +381 (11) 244 0889 :: GSM - +381 (65) 444 0889 :: E-mail - ordinacija@pedikir.rs

Copyright Pedikir Ordinacija Avramovic 2008 ©. All Rights Reserved